Eerste week en een beetje 2018-02-13 10:37

Op 6 februari 2018 ben ik begonnen bij BlueTea. Tijdens een periode van ongeveer 4 maanden zal ik gaan onderzoeken hoe de HoloLens de trainingen die gemaakt worden in Virtual Studio(BTVS) gaat beïnvloeden. Hierbij let ik voornamelijk op de interactie(mogelijkheden) en de technische veranderingen die gedaan moeten worden.

De eerste week was een beetje rommelig, zoals te verwachten is. Ik heb een project plan opgesteld waarin ik beschreven heb hoe het project er ongeveer uit gaat zien en wat er onderzocht wordt. Deze is ook verstuurd ter controle, maar daar is nog niet op gereageerd.
Daarna was ik alvast begonnen. Ik ben begonnen met het maken van de verbinding van de HoloLens, Unity en BTVS. Dit deed ik als eerste, omdat ik verwachtte dat het wat problemen zou veroorzaken (ik had gelijk). Om te voorkomen dat de vertraging zou toevoegen op andere vertragingen, heb ik deze stap als eerste ondernomen. Ook was het maken van de connectie niet afhankelijk van de andere taken die ondernomen moeten worden.

De rest van deze week (die nog anderhalve dag duurt  👍) ga ik verder met het maken van de verbinding met BTVS en de HoloLens. Dit is een rommelige procedure, omdat ik niet zeker weet wat ik wil bereiken. Ik zal dus ook beter moeten definiëren wat het doel is voor deze week.
Vanaf volgende week ga ik verschillende interacties onderzoeken die uniek zijn voor AR. Dit ga ik doen door verschillende demo's te downloaden en doorlopen, artikelen/scripties/nieuwsberichten/etc op te zoeken en door zelf kleine prototypes te maken. Ook zal ik gaan kijken naar de manier waarop bestaande trainingen zijn opgebouwd vanuit een game design perspectief.

Ik moet nog even uitvogelen hoe ik alles aan ga pakken. Niet alleen qua werkwijze, maar ook qua documentatie en communicatie.

Comments