Jira projectmanagement

2018-02-06 09:00 - 2018-06-15 17:00

Binnen BlueTea wordt er gebruik gemaakt van Jira voor projectmanagement. In Jira worden tasks aangemaakt en sprints ingericht. Daarnaast worden de uren gelogd op de tasks in Jira.

Bij het aanmaken van een task wordt aangegeven hoeveel storypoints het waard is. Waarbij 1 storypoint voor 30 minuten geldt. Daarnaast wordt er een omschrijving gegeven, wordt er iemand aangewezen die verantwoordelijk is voor de task en wordt de task gekoppeld aan een epic (en eventueel een sprint). 

Voor dit project zijn een aantal epics aangemaakt. Deze zijn beschreven in het projectplan. Hoewel deze epics uiteindelijk geen meerwaarde hadden. Ook is er achteraf niet veel gebruik gemaakt van de sprints van Jira, omdat de persoon met rechten voor het maken, starten en eindigen van sprints van mening was dat de sprints geen nut hadden in de voorgaande fases. Pas toen aan het eindproduct begonnen werd, werd van de Jira sprints gebruik gemaakt. Echter is het project wel telkens opgedeeld in delen. Waarbij tasks voor 1 of 2 weken werden aangemaakt en er een doel werd gesteld voor het einde van de periode.

Rubrics

Beheer Communicatie
Tags: Jira Atlassian Project Management BlueTea