Bevindingen HoloLens connectie met BTVS 2018-03-16 15:25

Tijdens de eerste twee weken heb ik kennis gemaakt met de HoloLens, hoe de integratie met Unity geregeld is en hoe Virtual Studio (BTVS) in elkaar zit. Dit heb ik op verschillende manieren gedaan:

Allereerst heb ik een aantal lessen gespeeld om een idee te krijgen wat alles precies inhoudt. Wat voor lessen worden er gemaakt? Hoe zitten deze in elkaar? etc. Hier viel me op dat de lessen qua game design wat tekort komen. Zo is het niet altijd duidelijk wat je als speler moet doen. Helaas valt het verbeteren van de game design van deze lessen niet binnen mijn opdracht.

Vervolgens heb ik ingelogd in de backend waar de lessen worden gemaakt en bekeken hoe bestaande lessen waren opgebouwd. Ook heb ik een aantal stappen toegevoegd (en weer verwijderd natuurlijk). Er was me van tevoren verteld dat de 'mogelijkheden' in Unity worden  gemaakt en de lessen in BTVS worden opgesteld. Dit werd me duidelijker nadat ik gezien had hoe de lessen waren opgesteld.

Daarnaast heb ik de code bekeken van het Unity project, zelf een test project opgezet en geprobeerd het login scherm van BTVS na te maken met zo min mogelijk onnodige assets uit het bestaande project. Hier ben ik tegen een hele hoop problemen aangelopen die ik langzaamaan heb opgelost. Mijn bevindingen over deze problemen zijn hieronder beschreven.

Ten slotte heb ik een gesprek gehad met de persoon die verantwoordelijk is voor de verbinding tussen Unity en BTVS. Hij heeft me uitgelegd hoe het protocol ongeveer in elkaar zit (niet te diepgaand) en hoe 'Actions' in Unity worden gedefineerd, naar BTVS worden gesynchroniseerd en hoe deze vervolgens in BTVS worden gebruikt om lessen op te stellen. Helaas is er weinig documentatie te vinden over deze verbinding. De enige documentatie die er is, is verouderd en niet alles is meer van toepassing. Het goed documenteren van de werking van BTVS in Unity en het begrijpelijk maken van de code zou een heel project op zichzelf kunnen zijn.

Zoals in de vorige blogpost al benoemd is, waren deze twee weken een beetje rommelig. Er was niet echt een duidelijk doel. Dit ga ik voor de volgende sprints beter doen. Echter zijn er wel een aantal dingen die ik geleerd heb van deze experimenten.


BuildingBlocks hierarchie

Hierarchie BuildingBlocks. Niet helemaal up-to-date. Er zijn meer BuildingBlocks inmiddels.


1. BuildingBlocks zijn een soort van libraries met functionaliteit die in meerdere projecten van BlueTea gebruikt worden. Voorbeelden van BuildingBlocks zijn VR (bevat code voor het toevoegen van VR functionaliteit aan een project), Localization, Rest of VirtualStudio (alle code voor het verbinden met de backend).

Comments

Colin 2018-02-21 09:30
Er is gister voor alle buildingblocks documentatie gegenereerd met behulp van doxygen. Hoewel dit nog steeds geen uitleg geeft over de algemene use-case van elke buildingblock, is dit wel een stap in de juiste richting. Hiermee wordt het in ieder geval duidelijker hoe de buildingblocks in elkaar zitten